Tips när du ska flytta med barn

Att flytta är inte alltid en helt enkelt process och den blir inte lättare när du har små barn. Barn kan ibland ha svårt för förändringar så det är viktigt att förbereda dem ordentligt på vad som komma skall. Här kommer några tips på hur du ska tänka när du ska flytta med små barn.

Har du äntligen fått en ny lägenhet som du och dina barn ska flytta till? När ni ska bosätta er i ett nytt hem är det mycket som ska fixas och som är viktigt att komma ihåg. Inte nog med att du ska packa och transportera allt utan du behöver även komma ihåg att barnsäkra den nya lägenheten för att allt ska vara säkert. Ska du flytta till en hyresrätt är detta ibland något din hyresvärd kan hjälpa till med. Kolla därför gärna detta med dem innan du flyttar in.

Tänk på detta när du flyttar

flyttDet viktigaste när du flyttar med barn är att förbereda dem väl inför vad som komma skall. Låt dem vara med i hela processen och låt gärna dem hjälpa till att packa för att få en större förståelse för vad som ska hända. Ska barnen byta dagis och skola kan det vara bra att de får komma på besök redan innan själva flytten och att du som förälder är med första dagen. Se till att ta ordentlig avsked av förra boendet och acceptera att barnen kan sakna det.

Andra saker du kan göra för att barnen ska må bra är följande:

  • Bekanta er ordentligt med det nya området.
  • Låt barnen vara med att packa när det är dags för flytt.
  • Låt barnen själv få vara med att möblera sina nya rum.
  • Låt det ta den tid det tar för barnen att acceptera den nya omställningen.

Glöm inte det praktiska

Även om barnen bör få ditt fokus är det en del praktiska saker du inte får glömma. Till exempel behöver du göra en flyttanmälan och ändra adress hos alla dina abonnemang. Du behöver även teckna hemförsäkring och elavtal. På Boupplysningens hemsida finns en checklista med allt praktiskt du behöver veta.