Hitta den perfekta gåvan till babyshowern

För några år sedan var babyshower ett ganska okänt begrepp i Sverige. Visst hade de flesta kanske någon gång sett exempel på sådana tillställningar i amerikanska filmer, men det var inget som firades här i landet. Nu har dock vindarna vänt och babyshowers är här för att stanna.

När någon väntar barn blir det allt mer vanligt att ordna en överraskningsfest till den som är gravid, lite som en möhippa fast betydligt lugnare. Under kalaset brukar man äta gott, leka lekar och ge gåvor till den blivande mamman och till bebisen som ska komma.

Fokusera på mamman

Är du bjuden på en babyshower? Tänk då till ett varv extra när det gäller inköp av present. Visserligen är blöjtårtor och sparkdräkter till bebisen vanliga gåvor, men den som egentligen bör firas är ju mamman som bär på barnet. Varför inte köpa henne något riktigt lyxigt, som en ring från Efva Attling? Se alla silverringar från Efva Attling här och välj ut en som passar den blivande mamman.

Bebisen kommer ändå att få mängder med presenter, något som kan göra att mamman känner sig lite bortglömd. Faktum är att många mammor inte får något alls under graviditeten, om man inte räknar med pushpresenten men den brukar vanligen ges av partnern. På grund av det kommer en vacker ring vara en uppskattad gåva. Den blir dessutom ett fint minne från dagen och kan bäras under lång tid framöver.

Varför inte visa lite uppskattning för pappan också genom att ge honom en liten gåva? Ett annat alternativ är att hans vänner ordnar en så kallad daddyshower till honom så att även han blir firad.

Presenttips till babyshower

  • En vacker ring att ha som minne
  • Ett kit med skönhetsprodukter
  • God choklad

Som tidigare nämndes har babyshowers inte varit så vanliga i Sverige, men nu verkar traditionen bli allt mer populär. Fenomenet babyshower är här för att stanna helt enkelt. Det betyder dock inte att du som besökare inte kan göra en egen liten twist på det hela och istället för den vanliga sparkdräkten ge bort en vacker silverring till mamman. Vem vet, kanske blir smycken till mamman vanligare om du startar trenden? Det skulle i så fall vara trevligt eftersom små bebisar i alla fall tenderar att överösas med presenter.