Bra att ha hemma till bebisen

Att ha barn kostar, det vet alla som är eller ska bli föräldrar, men ingen som har barn ångrar sig. De små är en källa till glädje, både som bebisar och så småningom som vuxna, egna individer. Ekonomin är därför troligen inte det som spelar in mest när det gäller familjeplanering men några tips är bra att känna till.

Den första tiden med en ny bebis är intensiv och trots att barnet är väldigt litet behövs ett antal saker hemma för att sköta, mata och umgås med bebisen.

Vad du behöver ha hemma inför första barnets ankomst

Utbudet av babysaker är enormt men du behöver absolut inte ha allt. Dock är det några grundläggande saker som är bra att ha hemma inför första barnets ankomst. Om bebisen ska åka bil behövs ett babyskydd. Detta bör vara nytt och så säkert som möjligt. Detta kan kosta en del men just detta är viktigt att inte snåla på. Via Financepal kan man jämföra privatlån om kontanta medel saknas.

En barnvagn behövs för att transportera bebisen. Den behöver också vara barnsäker men här finns ett större utbud av begagnade vagnar. En spjälsäng och/eller ett babynest för att sova i behövs, likaså en mjuk och tvättbar skötbädd som placeras på golv eller säkert skötbord.

Mata och sköta

I början ammar mamman kanske, men oavsett om bebisen äter bröstmjölk eller ersättning är ett antal flaskor bra att ha hemma. Amningstoppar till mamman är smidiga, liksom en bekväm amningskudde. Självklart behöver babyn små kläder, men detta brukar släkt och vänner vara mer än glada att få skänka i present. Annat praktiskt är gallerfiltar, d.v.s. virkade filtar med hål i som ger värme samtidigt som de är säkra för bebisen. Många små tvättbara handdukar behövs också, i soffor, sängar och på axeln då små bebisar ofta brukar kräkas upp lite mjölk när du minst anar det.

Det mesta går att inhandla allteftersom så ha ingen panik utan välj i lugn och ro!