Fixa bästa 1-årskalaset – 3 tips som sparar tid

Fixa ett härligt barnkalas för din 1-åring med några enkla tips. Trots att tiden är knapp och orken obefintlig går det att anordna ett kul kalas. Klicka hem tårtan online, kör knytkalas och låt barnen leka enkla lekar.

När ditt barn fyller ett år är det dags att anordna hens första barnkalas. Födelsedagar är viktiga, framför allt för barn. Däremot har du som förälder till en 1-åring förmodligen varken mycket tid eller ork. Att ställa till med ett stort kalas kan kännas övermäktigt när du kämpar med att få ihop vardagen. Oroa dig inte, det finns några smarta tips för hur du kan fixa ett kul 1-årskalas utan att det behöver stjäla alltför mycket av din tid och ork.

födelsedagstårtaBeställ en fin tårta online

Tårtan är det absolut viktigaste på ett barnkalas. Den kan med fördel beställas online på dintarta.se för att göra den extra speciell. Som nybliven mamma och med en liten bebis hemma finns det sällan tid att ställa sig och baka en tårta. Genom att beställa den online har du möjlighet att välja mellan olika teman, motiv och smaker. Det går även att beställa fototårtor eller välja bland många populära barnmotiv på hemsidan. Gå in på hemsidan, välj ett motiv och klicka hem. Tårtan levereras direkt hem till er.

Knytkalas för övrig mat & dryck

Precis som med tårtan kan det kännas övermäktigt att laga mat och fixa dryck till alla gäster. Gästerna på 1-årskalas är oftast släktingar, andra småbarn och småbarnsföräldrar. Våga be gästerna om hjälp. Varför inte anordna ett knytkalas där alla tar med sig något?

Förslag på mat och dryck som gästerna kan ta med sig;

  • Olika sorters snacks – chips, popcorn, godis och snittar
  • Dryck för barn och vuxna
  • Engångsartiklar – tallrikar, muggar och bestick

 

Enkla lekar

I ettårsåldern händer det mycket med ett barns utveckling. Alla barn är olika, men många gillar att experimentera, känna olika material och utforska. Lekarna på ett 1-årskalas behöver inte vara komplicerade. Det räcker med att ställa fram några leksaker, gärna några där de får känna på olika material, och sätta på barnmusik.