Gravid? Anlita flyttfirma

Det är inte helt ovanligt att det är just under graviditeten den där geniala tanken poppar upp: vi flyttar! Att det är dags att flytta precis när kroppen behöver som mest vila – och absolut inte bära tungt – är inte konstigt. Det tillhör hela framtidsplaneringen som verkligen får en kick av att vänta barn. Men du vet ju, lika väl som alla andra, att du inte ska bära tungt när du är gravid.

Flyttkartonger, stress och tidsoptimism. Det summerar ofta flyttens vanligaste sidor. Som gravid är det dags att googla flyttfirma Kristianstad och få hjälp med flytten. För om du bär tungt och med ojämna mellanrum kommer du definitivt åka på en foglossning som heter duga. Vi förklarar närmre hur det går till.

Bära tungt när kroppen är mjuk

Ja, som rubriken lyder är det precis det här som är det farliga med att bära tungt när kroppen är mjuk. Under graviditeten utsöndras ett hormon som kallas relaxin. Det här hormonet gör din kropp och dina muskler följsamma: alldeles precis vad du behöver inför kommande förlossning. Genom att belasta kroppen på olika sätt medan man har detta hormon i sig riskerar man att skapa fel slags muskler vilket kan leda till snedfördelad belastning. Det i sin tur gör att det gör förbannat ont i ryggen och svanken – något som det redan kan göra trots att du inte har lyft tungt.

Som gravid måste man därför:

  • Belasta ryggen jämnt och inte mer på den ena sidan
  • Inte stå och väga på höfterna
  • Vila mycket

Detta innebär inte att du är sängliggandes, eller att du över huvud taget inte kan vara med och hjälpa till i flytten. Som gravid ska man tänka på sin hälsa, men det innebär förstås inte att man inte kan vara med alls. Men kanske är det bäst att låta flyttfirman sköta det praktiska – och du kan fokusera på det logistiska.

Att flytta kräver en hel del planering. Ofta uppstår problem just för att man inte planerat i god tid och inte räknat med hur mycket en flytt faktiskt innebär. Det är förmodligen betydligt fler saker som ska lastas in och ut ur flyttbilen – saker som kan vara ömtåliga och gå sönder dessutom. Ta hjälp av några planeringstips från den här artikeln om du vill vara bra förberedd. I Aftonbladet kan du få lite ytterligare tips om vad som är bra att ha i åtanke när du flyttar.