Deprimerade gravida får hjälp online

Att vi människor söker svar allt mer online finns det inte många som säger emot. Nu kan även gravida kvinnor som känner sig deprimerade få hjälp genom internet, då många tidigare inte sökt hjälp.

Gravid kvinnaVisst, det finns mycket bra parterapi i Stockholm som hjälper par när det börjar knaka, eller hjälper par när man genomgår en stor ny förändring i livet när det kommer in en till person i ens liv. Men ibland kan det vara så för kvinnor att man inte känner för att be om hjälp, eller ens tala om svårigheter när man är gravid för att man inte vill ses sig som svag. I dn.se går det att läsa att man nu ska testa en internetbehandling som riktar sig mot deprimerade kvinnor för att göra det enklare och mer anonymt att våga söka hjälp.

Triggas av omställningar i livet

Depression är ett ord som är otroligt vanligt, men något som många inte tar på allvar. Man beräknar att ungefär var fjärde kvinna och var sjätte man i Sverige genomgått en depression och då en depression ofta triggas av stora omställningar i livet ökar riskerna när man blir gravid – både före, under och efter. Ofta handlar det om de stora förväntningarna och att man anser att man måste vara glad, vilket man kanske inte är. Under graviditeten vill man som kvinna hest inte äta mediciner som kan vara lugnande och minska oron och vad man hoppas på är att detta program på nätet ska kunna hjälpa kvinnor som känner att de börjar må dåligt. patienterna går igenom ett material online där de även har kontakt med en KBT-terapeut som man har online. Detta är en öppen studie där kvinnor över hela Sverige får vara med.  Det har även kommit en podd om förlossningsrädsla och man hoppas på att den ska få blivande mödrar att bli mer mjuka mot sig själva och få mer förståelse kring hur det är och hur det kan vara och bli.