Blancolån vid bostadsköp

Det är tufft på bostadsmarknaden och i storstäderna ökar priserna allt mer. Nu kan man se att de stora bankerna erbjuder kunderna lån utan säkerhet, alltså blancolån, till att ha råd med kontantinsatsen till bostaden. 

10602140--Många är det som undrar över blancolån ränta och hur man ska tänka kring det. Vad som man ska börja med i alla fall är att jämföra lånen för att få ett övergripande om vad man har att spela med. Att blancolånen är billigare än rörliga bolån går det att läsa om i en artikel på svd.se och med de höga bostadskriserna har det med det blivit allt attraktivare.  Dock bör man lägga till ”i vissa fall” då det som vi nämnde innan att man måste få koll på de olika lånevillkoren. I artiken säger Siri Bengtsson, produktschef på Lendo följande:

Det som är intressant är att den lägsta räntan på privatlån nu kan vara lägre än bankernas listpriser för bolån. Att man kan ta ett lån utan säkerhet till en ränta som kan vara lägre än lån med säkerhet är en helt ny situation.

Storbankerna erbjuder blancolån vid bostadsköp

I en artikel i SR går det nu även att läsa att Ekot har gjort en stor kartläsning om de stora bankerna och deras blancolån. För SBAB som är den statligt ägda banken hör var femte bolån ihop med ett blancolån. Många banker ger upp till 350 000 i blancolån, vilket både ger en trygghet och osäkerhet då det är enklare att få lån, men man måste även kunna betala tillbaka och med det leva ett drägligt liv. På Finansinspektionen finns bra information om lån och vad man bör tänka på. För när det kommer till lån, oavsett vad man lånar till är det viktigt att man tänker till.