Köpa säng – Så ska du tänka

För att du ska kunna få en god natts sömn och undvika smärtor är det viktigt att du väljer en säng som är ergonomisk och av hög kvalitet. Sängen och madrassens utformning är nämligen avgörande för hur bra du kommer att sova. Med hjälp av en Hästens säng kan du själv bestämma hur din sovposition ska se ut.

gravidI många fall går det bra att sova åtminstone en natt i en säng som inte är av högsta kvalitet, men ska du sova i sängen varje natt så behöver den vara ordentlig. Detta gäller speciellt om du är äldre, har problem med smärtor eller om du till exempel är gravid. Under graviditeten kan det vara mycket svårt att röra sig som vanligt. Den stora magen begränsar rörelsefriheten en hel del och även graviditetsproblem som foglossning kan sätta käppar i hjulen. Genom att införskaffa dig en Hästens säng kan du vara säker på att åtminstone din sömn blir så bra som möjligt.

Köpa Hästens säng

Att köpa en Hästens säng är idag inte svårt. Det finns många butiker som är återförsäljare till sängen, men du kan även välja att gå direkt till en Hästenbutik. För den som önskar finns det även möjlighet att beställa online, Hästens sängar hittar du på Sängvaruhuset där du dessutom får en snabb och smidig leverans. Fördelen med att handla din säng på nätet är att du oftast kan få till mycket bättre priser och slipper dessutom fundera över hur du ska få hem sängen till dörren. Nackdelen är att du inte har möjlighet att provligga sängen innan. Du bör alltså se till att du först besöker en butik för att testa sängen innan du beställer.

sängFördelar med Hästens säng

Hästens säng är ett företag som är mycket kända för att skapa ergonomiska sängar som dessutom är väldigt flexibla. Som ägare till en sådan säng kan du själv bestämma hur du vill sova och sitta eller vilket annat stöd som du kan behöva. Du kommer till exempel att ha möjlighet att själv bestämma hur ryggläget ska se ut. Vill du ligga helt plant i sängen eller vill du höja upp sängens rygg till en mer halvsittande position? Att sova halvsittande kan vara mycket skönt under en graviditet för att avlasta rygg och höfter. De olika lägesnivåerna gör att du själv kan bestämma lutningsgrad.

Det är dock inte enbart lutningsläget som du bör fundera på när du ska välja en Hästens säng. Det finns andra saker som är minst lika viktiga och avgörande för din sömn. Du bör till exempel tänka på om du ska ha en hård eller mjuk madrass. Fundera även på om du sover på mage, rygg eller sidan. Provligg alltid sängen innan du köper den, gärna flera gånger och ta hjälp av en sängexpert i varuhuset.