Sundsvall är perfekt för familjesemestern

Om ni inte redan bestämt er för att besöka Sundsvall kanske det är dags att göra det. Staden är något av en pärla beläget mitt i Sverige. Väl värt ett besök under ett år då många på grund av Corona avstår från att resa utomlands.

Sundsvall ligger perfekt beläget i mitten av Sverige, med närhet till vackra natur- och kustområden. En perfekt plats att ha som utgångspunkt för att upptäcka några av Sveriges pärlor. Oavsett vad du är intresserad av finns det någonting att hitta. Boka rum centralt på hotell i staden och du och din familj är redo att ta er an allt som Sundsvall har att erbjuda. Restauranger, biografer och barer för de vuxna, barnkultur och spännande muséer som passar för alla åldrar.

Några klockrena tips för familjesemestern

Sundsvall erbjuder gott om aktiviteter som passar perfekt för barnfamiljer. Du kan hitta det mesta av Sundsvalls kulturutbud som är riktat mot barn i deras program ”Barnkultur” som ges ut en gång per år. Programmet finns att ladda ned online, alternativt att hämta på Kulturmagasinet eller på något av stadens bibliotek. Här följer dock två konkreta tips på ställen som är väl värda ett besök oavsett vilken tid på året ni besöker Sundsvall. Ställen som erbjuder aktiviteter som passar för alla åldrar.

Norra berget
Norra Berget är ett väldigt bra besöksmål för barnfamiljer med barn i alla åldrar. Området som går att likna vid Sundsvalls variant av Skansen i Stockholm har någonting för alla. Här finns små gårdar med djurhållning, ett friluftsmuseum, caféer, småbutiker och ett vackert naturreservat.

Boda Borg
Om ni söker er utanför Sundsvall, närmare bestämt till Torpshammar kan ni besöka Boda Borg. På Boda Borg kan hela familjen ta sig an en spännande utmaning. Ni tävlar i lag i aktiviteter som påminner lite om fångarna på fortet.