Därför ska du välja en säker familjebil

Det är mycket att tänka på inför en bebis ankomst. En sak är vilken familjebil som är bäst att äga. Genom att utgå ifrån behoven familjen har är det stor chans att hitta en riktigt bra familjebil.

När familjen ska utökas med en bebis ställer det högre krav på bilen. En familjebil ska helst ha bra utrymme, komfort och vara säker. Att köpa bil till den växande familjen är inte helt enkelt. Men det finns några bra tips som kan underlätta ditt val av familjebil. Det första du ska fundera över vilket behov familjen faktiskt har. Ställ dig frågan vad bilen ska användas till dagligdags och tänk mindre på semesterresorna.

Säkraste familjebilen

När behoven är fastställda är det dags att hitta en bilmodell som stämmer in på dem. Säkerhet är en viktig faktor när det kommer till bil och barn. När din bebis har kommit behöver du ha ett babyskydd för att bebisen ska sitta säkert i bilen. I ett test som Folksam har utfört har de undersökt olika bilar och betygsatt dem i en skala från ett till tre. I testet är det bara en bil som har alla säkerhetsfunktioner. Bilmodellen är Volvo V90/S90 och får en extra stjärna. Det gäller alla modeller efter 2016. Volvo V90 har också fått ett pris för säkraste bilen för barn att åka i. I listan av säkra familjebilar finns Alfa Romeo Giulia 16 – och Alfa Romeo Stelvio 17- på andra och tredje plats.

 

Välj bilstorlek efter familjens behov

Vilken bil som är bäst för att sätta in en bilbarnstol beror mycket på vilken stol det handlar om. Om du och din partner planerar fler barn inom kort kan det vara ett alternativ att köpa en större bil på en gång. Det är dock behovet som styr bilens storlek.