Anlita hemstädning under graviditeten

Det finns en hel del aktiviteter som blir allt mer utmanande och ansträngande ju längre in i graviditeten du kommer. Städning är definitivt en av dessa. Anlita en städfirma och släpp alla måsten som har med städning att göra.

Många blivande mammor och gravida drabbas också av graviditetsrelaterade problem redan i den första trimestern. Det finns dock en smart lösning på problemet som frigör både energi och tid. Genom att anlita en städfirma som tar hand om hemstädningen kan du som gravid koncentrera dig på att må så bra som möjligt och planera inför det kommande barnets ankomst.

Så väljer du rätt städfirma

Även om det finns hälsovinster med att röra på sig under graviditeten kan du som gravid drabbas av bäckensmärta, ont i ryggen och svullna leder. Det är också vanligt att besvären blir mer påtagliga under de sista månaderna då det kan vara riktigt ansträngande att röra på sig. Då kan det vara klokt att anlita en trevlig städfirma i Gävle eller i staden där du bor. Du kan läsa mer om vad städfirman erbjuder på hemsidan. Tänk också på följande punkter:

  • Gör ett platsbesök
  • Ställ frågor om personal och material
  • Undersök rutiner gällande portkoder och nycklar

På detta sätt kan du försäkra dig om att du väljer en städfirma som känns rätt samtidigt som du personligen får träffa personalchefen och kan förmedla dina önskemål och förväntningar när det gäller städningen av ditt hem.

Få hjälp med hushållsarbetet

Det är främst monotona rörelser som dammsugning eller att böja sig ner under bänknivå för att plocka upp saker, ta ur diskmaskinen eller tvättmaskinen som kan vara riktigt ansträngande om du har foglossning eller en stor gravidmage. Då är det bra att undvika visst hushållsarbete och anlita en städtjänst som hemstädning. Du kan fortfarande vara fysiskt aktiv och gå lugna promenader utan att vrida ryggen och bäckenet.

Sverige kan lära av Bryssel där blivande föräldrar fritt får välja förlossningssjukhus, får gratis städhjälp och nyförlösta mammor får tillgång till subventionerad sjukgymnastik. Tyvärr är situationen inte lika generös och gynnsam när det gäller den svenska förlossningsvården där det är upp till var och en att själv stå för notan. Unna dig hemstädning under och den första tiden efter graviditeten så att du kan fokusera på ditt och ditt barns välmående istället och låta någon annan ta hand om städningen.