Semestra i Göteborg med barn

När det är dags att åka på weekendresa med familjen är Göteborg ett bra val, då staden erbjuder många roliga aktiviteter, sevärdheter och restauranger som passar alla åldrar. Här finns Göteborgs Botaniska Trädgård, Lisebergs Nöjespark och många andra spännande besöksmål för barn och vuxna. Det är också möjligt att boka ett bekvämt och centralt boende som gör det enkelt att ta sig till och från alla aktiviteter.

Det finns många fördelar att boka hotell på https://www.elite.se/hotell/goteborg/ inför resan till Göteborg. Elite Hotels erbjuder två hotell i staden, där ett ligger centralt nära Götaplatsen med många restauranger, nöjen och shopping runt hörnet. Det andra hotellet ligger nära Centralstationen, precis i närheten av tåg och andra kommunikationer. Här bor du i palatsliknande omgivningar med vacker inredning, och har under vistelsen tillgång till gastropub, cocktailbar och restaurang i huset.

Aktiviteter för barn

I Göteborg finns aktiviteter för barn i alla åldrar, så även för vetgiriga och äventyrslystna barn mellan 11 och 16 år. Bland de destinationer som går att besöka finns:

  • Nöjesparken Liseberg
  • Vetenskapscentrumet Universeum
  • Stadsparken Slottsskogen

Universeum är populärt bland barn, som här kan gå på regnskogssafari, delta i kemilaborationer, känna sina egna hjärtslag och gå på utställningar. Museet erbjuder regelbundet dome-föreställningar i 3D, där olika vetenskapliga områden visas på ett spännande och visuellt imponerande sätt. Här har barnen kunnat resa ut i rymden och se hur ofattbart stor den är i en kosmisk resa som går genom tid och rum. Möjligheten finns också att besöka museets restaurang som alltid serverar mat i säsong. Målet är att laga maten hållbart med minimalt matsvinn, och det finns både vegetariskt och barnrätter att välja mellan.

Göteborgarnas park Slottsskogen

För de äldre barnen med mycket spring i benen går det att besöka Slottsskogen, som är en av de äldsta och mest populära parkerna i Göteborg. Här finns stora gräsytor som inbjuder till lek, ett rikt djur- och växtliv och många promenadvägar. De barn som är djurintresserade kan här se arter som älg, humboldtpingvin, knubbsäl och får. De flesta av parkens djur är hotade lantraser och Slottsskogen utför ett kontinuerligt arbete för att bevara dessa inhemska, specialanpassade och unika arter.

Nöjesparken Liseberg

Liseberg är en centralt belägen nöjespark som ligger nära Heden i Göteborg. Här finns 36 attraktioner och sex berg- och dalbanor, och parken är ett av landets mest populära resmål med tre miljoner besökare varje år. En av de mest populära attraktionerna är Flumeride från 1973, där generationer av besökare har åkt i stockar i en vattenbana med upp- och nerförsbackar. Nyligen meddelade Liseberg att Flumeride skulle stängas, men därefter informerade nöjesparken att Flumeride blir kvar i minst två år framöver.

Mysiga kaféer och restauranger

I centrala Göteborg ligger stadsdelen Haga som har många små butiker och mysiga kaféer. Här kan du besöka en av de äldsta stadsdelarna i Göteborg, som är döpt efter de hagar som omgärdade området på 1600-talet. Det är enkelt att gå till Haga från ett av Elite Hotels anläggningar, och det går även att åka dit med spårvagn. Här kan du och de äldre barnen ägna er åt shopping från det unika butiksutbudet och fika på Hagas mysiga kaféer.