Hemstädning vid graviditet

Hemstädning är en städtjänst som verkligen kan underlätta för gravida och göra vardagslivet lite enklare när du väntar barn. För många gravida kvinnor kan städningen bli en börda framför allt i slutet av den sista trimestern. Läs mer om hemstädning och tips som gör städningen enklare för gravida här.

En hel del gravida kvinnor drabbas av trötthet, värk i kroppen och svårigheter att röra sig under graviditeten och då kan det kännas befriande att kunna boka hemstädning från Service Lösningar i Stockholm för att säkra att hemmet förblir skinande rent utan att du behöver belasta kroppen ytterligare.

Anlita en professionell städfirma

Kvinnor som drabbas av foglossning kan till exempel ha svårt att röra sig på grund av smärtan. Vid dessa tillstånd ska dammsugning och andra städgöromål som anstränger kroppen helst undvikas i största möjligaste mån. Det är också vanligt att kroppen känns stor och otymplig. De flesta kvinnor vill inte att hemmet ska bli smutsigt och rörigt för att de har rekommenderats att vila och ta det lugnt. Då kan en professionell städfirma göra underverk. I Belgien erbjuds gratis städhjälp åt nyblivna mammor som dessutom fritt får välja sjukhus och får subventionerad sjukgymnastik. Här i Sverige kan lösningen istället vara att ta hjälp av ett hemstädningsföretag.

Städtips

För de flesta är det bra att röra på sig under graviditeten och hålla kroppen igång. Enklare städuppgifter som att damma och diska gör att du rör på dig utan att ta ut dig helt. Ett annat tips för att orka med städningen i slutet av graviditeten kan vara att upprätta ett städschema och få hjälp av din partner med de tyngsta bitarna. Att göra städningen roligare med musik ger dig en flygande start. Känner du att du behöver hjälp med att organisera huset inför ankomsten av det nya barnet finns det sajter på nätet där du kan läsa mer om hur du kontrollerar städkaoset.