Barnfamilj vill flytta efter trakasserier

När man skaffat barn är det viktigt att bo i en trygg miljö där barnen trivs. Därför kan det vara nödvändigt att man flyttar. Bor man i Stockholm har man förmodligen redan tänkt på att flytta till ny bostad. Däremot flyttar färre barnfamiljer nu än för ett antal år sedan.

3663615-animated-family-packing-boxes

På Gefle Dagblads hemsida kan man läsa om en barnfamilj som vill flytta på grund av att de blir trakasserade av en annan hyresgäst i området. Hyresgästen är en ung man som vid upprepade tillfällen gått in i familjens trappuppgång och krossat fönster och sparkat på dörrar. Hans våldsamma beteende har redan fått en annan familj i huset att flytta. Eftersom barnfamiljen inte kan få någon hjälp av polisen och de inte kan prata med den unga mannen som är drogpåverkad, letar de nu efter någon annanstans att bo.

Stockholmare vill flytta

Förhoppningsvis har de flesta inte så här dramatiska anledningar till varför de vill flytta, utan kanske bara vill ha förnyelse. Är man stockholmare så är det väldigt troligt att man kommer vilja flytta snart. Det är nämligen så att varannan stockholmare vill flytta, skriver Dagens Nyheter. Förutom att vilja ha förnyelse, vill stockholmarna flytta för att få en bostad i bättre skick alternativt en större boyta. Är man en av dem som går i tankarna om flytt kan man få hjälp med att köpa hus av en erfaren mäklare.

Färre barnfamiljer flyttar

Ska man se på statistiken är det dock inte lika många barnfamiljer som flyttar nuförtiden som det var för 30 år sedan. Varför färre barnfamiljer flyttar tros bero på att många byter bostadsort redan innan den skaffar barn.

”Att det blivit vanligare med tvåförsörjarhushåll är en annan orsak – om båda föräldrarna har fasta jobb blir det svårare att flytta.” Läs mer.