Snart mamma! Fira med baby shower

Nu har du snart gått i 9 månader med sug på all möjlig konstig mat, stor mage, illamående, hormoner som spelar dig ett spratt och uppochnedvända sömnvanor. Men det var det värt för snart tittar en liten gullunge fram och tar ditt liv med storm. Fira slutet på din graviditet med en baby shower och duscha i härliga dekorationer med dina vänner.

När du eller dina vänner anordnar en baby shower är det helt rätt att strössla med dekorationer och godsaker under hela eftermiddagen eller kvällen. Börja på https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/baby-shower-2/dekorationer/index.html och köp hem inbjudningskort, girlanger och dekorationer att sätta i bakverken. Få till en bling-blingfest i barnets tecken!

baby shower dekorationerLektips!

En baby shower handlar inte bara om att äta sig proppmätt och att njuta av dekorationerna. Här ska det även firas med lekar och humor för att kicka mamman rakt in i föräldraskapet. Varför inte börja med en lek som testar mammans kunskaper – på ett lättsamt och skojigt sätt givetvis. Utlys en frågesport med frågor om barn och uppfostran, det kan både bli kul och lärorikt. Vad tycker ni om barnuppfostrans alla regler? Så här säger psykologen Martin Forster:

Det här har redan en stark tradition i Sverige; nämligen demokratiskt föräldraskap. När föräldern inte är för auktoritär men inte heller för lättvindig utan har en ständig dialog med sitt barn. Det är det som barn mår bäst av.

Är ni ense? Prova även olika gissningslekar om barnets längd, vikt och namn – vinnaren belönas stort efteråt…

Dekorationer med babytema

De flesta brukar tillverka eller köpa in dekorationer med bebistema för att få till rätt stämning. Detta är dock inget krav – det är du och dina vänner som bestämmer. Det finns mycket du kan ta själv hemifrån och tillverka små figurer och liknande. Ta t.ex små söta handdukar och vik små gosedjur av dem. Eller vik servetter till de mest roliga föremålen.