Shoppingtips – mammakläder

Visst är plustecknet på stickan den bästa upplevelsen en kvinna kan ha, men det som kommer sen – morgonillamående, trötthet och kläder som inte sitter som de ska. Ja, en graviditet kan verkligen vara ett gissel!

????????????????????????????????????????Alla kvinnor som väntar sitt första barn har en sak gemensamt – vid ett eller annat tillfälle behöver hon inhandla mammakläder. Och visst finns det vackra galaklänningar och annat tjusigt för den blivande mamman att välja bland så som det går att läsa om i bland annat denna artikel. Men för vardagen, vilka kläder ska hon använda då och är det verkligen nödvändigt att skaffa sig renodlade mammakläder när man bara använder dem en kort stund?

Det gäller att shoppa rätt

Om det finns något som många blivande föräldrar funderar på så är det om det verkligen är nödvändigt att köpa en massa mammakläder. Svaret är enkelt: ja, det blir bekvämare så. Och ett smart tips är att även inhandla ett par bekväma skor då du under graviditeten garanterat kommer att lägga en hel del påfrestning på dina fötter i och med de oundvikliga gravidkilona som tillkommer. Footmall samlar alla skor på nätet, så den som inte orkar springa runt ni butiker kan snabbt klicka hem skorna istället och då blir det oftast billigare också – och en god ekonomi är viktigt när man är på väg att bilda familj! Likaså kan det därför vara en bra idé att tänka ekonomiskt även vid inhandling av mammakläderna. I till exempel Örebro finns en butik som både säljer begagnade barn- och mammakläder så den kan du ju spana in genom att klicka här.

Gör klimatsmarta val

Visst kan en gravidklänning på H&M kännas som ett lockande plagg, men är det verkligen det mest miljösmarta valet? Skulle inte tro det. Vill man istället tänka på miljö och klimat kan det vara bra att istället se sig om efter ekologoiska och återvinningsbara kläder. Som exempel finns en artikel i Sydsvenskan om Tanja som lät sin hobby bli verklighet, en ekologisk verklighet. Hon tillverkas både barn- och mammakläder i ekologiska material. Och i hennes butik kan man även hitta söta gosedjur i samma anda. Så om du vill bättra världen inför ditt barns ankomst så kan valet av dina gravidkläder vara en bra plats att börja med!