Inred barnrummet för den nya familjemedlemmen

Väntar ni in den nya familjemedlemmen eller har bebisen redan kommit till världen? Om inte barnrummet redan är färdiginrett och dekorerat så kan det nu vara dags att få det i ordning. Detta för att att underlätta för er som småbarnsföräldrar under den kommande och kanske väldigt ansträngande tiden. 

När du ska inreda barnrummet finns det flertalet fördelar med att handla på https://www.nolhagahem.se. Först och främst har de mängder av textil och tillbehör för de olika behov som barnet, och ni föräldrar, kan tänkas ha. Ni hittar bland annat söta påslakan samt andra sängkläder för bebisen, samt bland annat mörkläggande gardiner som kan vara bra för underlätta sömnen.

Checklista för barnrummet

Det ni kan börja med inför inredningen/dekoreringen av barnrummet är att se över vad som är gjort och vad som behöver göras. En bra start är förstås att bestämma ett tema eller en röd tråd. Denna kan sträcka sig bortom rosa och blått och istället handla om eventuella barnvänliga intressen som ni själva har. 

  • Möbler – Investera i möbler som håller länge, växasängar och skrivbord som går att höja kan vara med barnet länge. Köp second hand om ekonomin känns instabil.
  • Färg – Satsa på hyfsat neutrala färger som passar oavsett kön och ålder. Då kan du undvika att behöva måla och göra om helt när barnet har vuxit ur färgen. Ha alternativt en fondvägg för att piffa upp rummet lite extra.
  • Belysning – Införskaffa gärna roliga lampor till barnrummet som fångar barnets intresse, såsom en sängmobil gör. Glöm inte heller nattlampan!
  • Textilier – Med neutrala väggar som vita kan du dekorera med färgglad textil, gardiner som matta och kuddar. 
  • Förvaring – Gör plats för mycket förvaring! Leksaker kan förvaras i en låda med lock under sängen. En bokhylla eller garderob är inte bara perfekt förvaring, de blir också finfina krypin för barnet när det blir större.

Enkla sätt att förnya barnrummet

Är det lillasyskonet som har kommit till världen? Det finns enkla sätt att göra om i barnrummet på. Bland annat går det bra att måla om tidigare möbler för att få en förnyad känsla. Du kan även sy om tidigare textilier, som gardiner och överkast.