Bada i badtunna med bebisen

Vem gillar inte att mysa lite extra med sin bebis? Med en badtunna tas myset till en helt ny nivå. Läs mer om det här!

Det finns ett flertal varianter av badtunnor att välja på och du bör ta ställning till om du vill ha en eluppvärmd eller vedeldad dito. En badtunna ger otroligt skön värme, vilket gör att den här typen av bad passar utmärkt inte bara för mamman utan också för en liten bebis. Vad är då viktigt att tänka på när du badar i badtunna med den lilla?

bebis med badlakanKoppla av i en badtunna

Särskilt som nybliven mamma är det viktigt att hitta de där stunderna som ger genuin avkoppling, för att åtminstone delvis kompensera för nätter med få timmars sömn. Det finns många sätt att umgås och koppla av med den lille. Ett populärt sätt är att ta ett skönt bad tillsammans. Här tänker du kanske främst på ett vanligt badkar, men vore det inte härligt att utöka upplevelsen genom att skaffa en badtunna? Att kunna bada i hemmet är dessutom ett sätt att slippa överbelamrade badhus och liknande. Som artikeln uttrycker det:
Men tiderna när befolkningsökningen bestod av en busslast med människor från andra län är förbi – i stället drivs ökningen av ännu fler nyfödda och av en högre andel utlandsfödda
Badtunnor och mycket mera hittar du exempelvis på https://badspecialisten.se/kat/spabad/badtunna/ med flera.

Tänk på det här

Under badet är det naturligtvis viktigt att du håller ordentligt i din bebis så att han eller hon inte hamnar under vattenytan. Något som också är av vikt är att din bebis inte blir kall, varken före eller efter badet för att se till att din bebis inte blir sjuk. Se till att ni spenderar så kort tid som möjligt i kalla luften innan ni sätter er i det varma badet. När ni lämnar ert bad bör ni gå in direkt för att torka och få på torra kläder.